quote_succes
polaroid

Terugkerende vragen in mijn leven waren altijd: wie ben ik? en: wat wil ik? Als kind was ik een conformist. Ik wilde iets betekenen, maar mijn gebrek aan zelfvertrouwen hield me tegen. Ik ben jong gaan werken, wilde snel carrière maken en zo bewijzen dat ik ertoe deed. Ik werkte voor onder meer uitzendbureau Unique, DOOR Praktijktrainers, Visa Card Services, Telfort, Deloitte en Getronics. In de avonduren heb ik een hbo-diploma bedrijfskunde gehaald, ik deed een opleiding tot coach en volgde diverse trainingen waaronder NLP en de Creatiespiraal.

Als project manager zette ik bedrijfsafdelingen op, rekruteerde mensen, stroomlijnde processen en ontwikkelde nieuwe strategieën. Mijn kracht lag en ligt in het opzetten, begeleiden en succesvol afronden van duidelijk afgebakende projecten, en mensen daarin meenemen met mijn enthousiasme en overredingskracht. Daar haalde ik mijn energie uit. Het was voor mij ook een manier om gezien te worden.

Ik groeide snel door naar functies waarbij ik steeds meer verantwoordelijkheid kreeg. Intussen bleef ik met een gevoel van leegte zitten. Lang ben ik hiervoor weggelopen, bang om voor mezelf te kiezen en uit mijn comfortzone stappen. Langzaam ondermijnde dit mijn energie en levensvreugde.

In 2005 begon ik voor mezelf met 4xD: ondernemen is Dromen, Denken, Durven en vooral Doen. Ik coachte anderen bij het volgen van hun droom en werd daarbij keihard met mezelf geconfronteerd. 4xD was een prachtig concept, maar het was geen droom die werd ingegeven vanuit een diep verlangen. Op een dag vroeg iemand me:

 

‘Wat wilde jij eigenlijk worden toen je zeven jaar oud was?’

 

Ik begon te lachen. ‘Ik wilde Florence Nightingale in Afrika zijn.’ Kort daarna stopte ik met mijn praktijk en vertrok naar Kenia. Ik was diep onder de indruk van het land en vooral van de vrouwen, hun tomeloze kracht en energie, ondanks alles wat hen tegenhoudt. Aan het slechten van die barrières wilde ik een bijdrage leveren. Omdat meisjes en jonge vrouwen kansen missen wanneer ze niet meer naar school gaan vanwege de schaamte rond menstruatie, besloot ik te beginnen aan de basis.

De sociale onderneming I-Care pads die ik in Kenia opzette, was de invulling van mijn droom. Het was mijn passie, mijn leven. Ik had twintig mensen in dienst, ontwikkelde, produceerde en verspreidde uitwasbaar maandverband. Ik bereikte tienduizenden meisjes en jonge vrouwen. Dit eenvoudige hulpmiddel betekende voor hen vrijheid.

In 2015 moest ik helaas besluiten dat de onderneming niet in deze vorm kon blijven bestaan. Momenteel zet ik de activiteiten deels voort met de I-Care Foundation.

De distributie van het maandverband wordt gebruikt als aanleiding voor trainingen in menstruatiehygiëne en seksuele voorlichting. Onder de paraplu van I-Care is daarvoor voorlichtingsmateriaal ontwikkeld onder het motto Let’s Break the Silence.

Sinds 2014 maak ik deel uit van de Raad van Toezicht bij het BoP Innovation Center

Intussen ben ik – voorlopig – terug in Nederland. Als motivational speaker, schrijver van het boek Op hoge hakken in Afrika en als inspiratiebron wil ik mensen helpen de keuze te maken om hun droom te volgen.
Mijn missie is om met mijn #redpower filosofie taboes bespreekbaar te maken en te doorbreken. Door schaamte (red) te benoemen en in de ogen te kijken, verliest het zijn greep. Door jezelf met liefde te omarmen kun je in je kracht (power) gaan staan en stralen.
Als aansteker wil ik mensen inspireren, tot actie aanzetten en het licht laten schijnen op die donkere plekken, zodat jouw kaars volop kan branden en stralen.
Daarnaast wil ik mijn ervaringen en de levenslessen die ik in Afrika leerde, gebruiken om anderen te adviseren met het opzetten van sociale en non-profit ondernemingen.

quote_perfect

Contact

Ben je op zoek naar een spreker? Of wil je een indrukwekkend aantal boeken bestellen voor je bedrijf, inclusief een persoonlijk voorwoord? Stuur dan een email naar:

chantal.heutink@lifeonhighheels.com

Het streven is om binnen 48 uur jouw email persoonlijk te beantwoorden, maar het kan zijn dat Chantal op pad is, en dat het daarom iets langer duurt.

Bellen kan ook, op nummer 06 - 16 78 44 88

 

Wil je meer informatie over I-Care of op enige wijze steunen?
Stuur dan een email naar: info@icarepads.com