Op hoge hakken in Afrika

Op hoge hakken in Afrika

Ze stond met haar Louis Vuitton-hakken stevig op het hoogpolige tapijt, keek uit over het mooiste stuk van Amsterdam en coachte mensen op topniveau. Het leek ogenschijnlijk of ze een succesvol leven leidde. Maar vanbinnen knaagde het. Haar oude demonen, het willen voldoen aan verwachtingen en de onzekerheid hielden haar in de greep.
Tot de dag dat ze zichzelf weer die vraag hoorde stellen: ‘Leef jij je grootste droom?’, en schrok van haar eigen antwoord.

Chantal Heutink liet het snelle Amsterdamse leven achter zich voor een nieuw bestaan in de laid-backcultuur van Kenia. Ze verruilde haar perfect gestylede coupe voor Bo Derek-vlechtjes. En verliet haar designhuis voor een matras in een overvolle kamer van drie Keniaanse zusjes. Wat bleef, was haar tomeloze ambitie: ieder meisje in Kenia naar school, ook op hun ‘rode dagen’.

‘Taboedoorbrekend van het hoopvolle begin tot het bittere einde. En verder.’

Benieuwd wat de lezers vinden van Op hoge hakken in Afrika? LEES HIER DE RECENSIES.

Chantal Heutink is bekend als ‘the lady in red dealing with the red issue.’

Een blonde zakenvrouw op hakken die alles deed voor haar ambitie, behalve op blote voeten door het stof gaan. Ze zette succesvol een social business op in Kenia en richtte I-Care op. Daarmee zorgde ze er onder andere voor dat uitwasbaar maandverband beschikbaar kwam voor een continent met meisjes vol jonge dromen. Haar doel: niet langer ogen vol neergeslagen schaamte in de halflege klaslokalen, maar een generatie jonge vrouwen met een trotse blik recht vooruit.

Chantal blijft de I-Care boodschap uitdragen, en nu als Ambassadeur van Simavi. Voor elk verkocht boek dat je bestelt via de website of koopt tijdens een lezing gaat 2,50 euro naar het project:
Geef meisjes vleugels. Betere kansen voor meisjes in Malawi.
Zo steun jij automatisch!   

 

En gepassioneerde ontroering

‘De kwetsbare kracht. Het boek dat je jezelf en andere vrouwen vanuit het diepst van je buik gunt. Vol vurige verbinding. En gepassioneerde ontroering. Chantal Heutink zal je uit je hakken blazen.’

Christine Pannebakker
schrijfster Wie ben ik, Vrouwenpower en De week

Prachtig verhaal over kracht

'Prachtig verhaal over kracht, moed en liefde voor de ander.
Aanrader!'

Antje Monteiro
Zangeres, musicalster en presentatrice

Je beste investering van 2017

“Chantal Heutink heeft het allemaal; een mooie, vrouwelijke verschijning, een sterk herkenbaar verhaal
met vallen en opstaan, een goede pen, relativering, en een groot hart voor de wereld.

Haar zakelijke skills heeft ze ten dienste gesteld van het goede doel. Niet met geitenwollen sokken, maar met een mantelpakje op hoge hakken. Met dezelfde flair zet ze nu haar boek in de wereld.

Een boek dat een inspiratie is voor ál die vrouwen die zoeken naar een zingevend bestaan, die de stap willen zetten, maar nog niet gedurfd hebben, een boek dat als een scherpe pijl doel treft,
het goede boek, op het goede moment, in de goede toon.

Je beste investering van 2017.”

Geert Kimpen
Bestsellerschrijver en uitgever

Krachtig in kwetsbaarheid

"WAUW, wat een gaaf boek! Chantal Heutink schrijft leuk en spannend.
Ze is enorm krachtig in haar kwetsbaarheid.
Het is een verademing en herkenbaar om meegevoerd te worden naar het waanzinnige Kenia.
Haar verhaal inspireert op meerdere fronten. Kortom: I gotta love it!
Kan het iedereen aanraden, ook voor mannen."

Marnix Geus
Co-founder and shareholder HPB Companies

Een meeslepend verhaal dat vanaf de eerste bladzijde boeit

Chantal Heutink heeft een prachtig verhaal geschreven over haar missie in Afrika.
Een meeslepend verhaal dat mij vanaf de eerste bladzijde heeft geboeid waardoor ik het in één adem wilde uitlezen. Je wilt weten hoe dit afloopt, hoe haar onderneming in Afrika groeit en zoveel mogelijk meisjes helpt.
Chantal is een voorbeeld van authentiek ondernemen waarbij je missie voorop staat. En je met grote passie en daadkracht werkt aan datgene waar jouw hart van opengaat. Waarvan je voelt dat jij daarbij van betekenis bent.
Het boek raakte mij door de openhartigheid op persoonlijk vlak en qua leefomstandigheden van met name meisjes en (jonge) vrouwen in Kenia. Een aanrader!

Brenda Serrée
Branding Diva

Chantal's eerlijkheid raakt me recht in mijn hart

"Op hoge hakken in Afrika is een mooi en powerful verhaal.
Ik bewonder de manier waarop Chantal zich in zet voor een goed doel. De educatie van jonge meisjes is zo belangrijk.
Chantal maakt hiermee op haar manier echt een verschil in de wereld. Haar eerlijkheid raakte me daarnaast ook recht in het hart."

Simone van Trojen
Founder LaDress

Een enorme motivatie om mijn dromen na te jagen!

Ik heb eigenlijk altijd langs de zijlijn je sociale onderneming I-Care gevolgd en petje af hoe je jouw zoektocht daarin nu in een boek hebt weten te vatten.
En ook hoe je je eigen kwetsbaarheid hebt laten zien.
Dat is voor mij in ieder geval juist een enorme motivatie om m’n dromen na te jagen en ook te durven vallen.
Het is ook gewoon heel prettig om een verhaal te lezen van een plek waar ik zelf veel ben geweest, zo veel herkenning. Bedankt daarvoor!
- Talitha Hammer -

Op 8 maart 2017, tijdens Internationale Vrouwendag, werd ‘Op hoge hakken in Afrika’ gelanceerd. Hiermee wilden we de stem van de meisjes en vrouwen in Afrika laten horen.

Op die dag hebben we ook onze #redpower en I stand up. We stand up. Together!’ boodschap in een flashmob uitgedragen. Met de gedachte en  overtuiging; als we samen opstaan en het innerlijke vuur laten ontbranden, staan we veel sterker en kunnen we gaan vlammen. Daarmee maken we  gezamenlijk het verschil voor onszelf en de wereld! 

#RedPower
Red Power gelooft in de kracht van de vrouw.
Red Power verbindt vrouwen met hun innerlijke kracht door obstakels en belemmerende overtuigingen te doorbreken en vrouwen te verbinden met hun authentieke zelf. Door het vlammetje weer te ontsteken ontstaat de energie, het vertrouwen en het plezier waardoor zij alles aankunnen en het leven creëren dat zij het liefste willen, ongeachte de omstandigheden.

Wil jij jouw Red Power leven?

Kijk HIER naar het aanbod!

quote-stepping

Contact

Ben je op zoek naar een spreker? Wil je een Red Power Café-sessie bij jou in de buurt organiseren? Of wil je een indrukwekkend aantal boeken bestellen voor je bedrijf, inclusief een persoonlijk voorwoord? Stuur dan een email naar:

info@igniteyourredpower.com

Het streven is om binnen 48 uur jouw email persoonlijk te beantwoorden, maar het kan zijn dat Chantal op pad is, en dat het daarom iets langer duurt.

Bellen kan ook, op nummer 06 - 16 78 44 88

Wil je meer informatie over I-Care of op enige wijze steunen?
Stuur dan een email naar: info@icarepads.com