Ik ben weleens jaloers, en jij?

Zo, dat is eruit! Ik ben weleens jaloers. Wat doet het met je dat ik dit schrijf? Opgelucht dat iemand het toegeeft? Geïrriteerd, boos en/of teleurgesteld dat ik zoiets zeg? Ik ben benieuwd …

Er wordt naar mijn mening heel krampachtig gedaan over jaloezie. Weet je welk signaal ‘jaloers zijn’ afgeeft? Een verlangen. Iemand heeft iets of doet iets waar jij naar verlangt. Ga op onderzoek uit, in plaats van het weg te stoppen. Ga ermee aan de slag, in plaats dat het je leven gaat beheersen. En begrijp me goed, er is voor mij een duidelijk onderscheid tussen afgunst en jaloezie. Bij afgunst gun je een ander het succes niet.

“Ah, moet je haar eens kijken. Pppffff. Die heeft het zo makkelijk.” 
“Het komt haar allemaal aanwaaien.” 
“Tja, als ik zoveel geld had, zou het bij mij ook lukken …. “

Herken je deze uitspraken? Nee natuurlijk zeg jij dit niet, maar heb je ze ongetwijfeld gehoord in jouw omgeving ?

Ik kan best weleens jaloers zijn op auteurs die een bestseller hebben of zeer succesvolle sprekers die regelmatig worden geboekt. Daar kan ik op twee manieren mee omgaan. Mijn energie verspillen door ze af te katten en negatief over ze praten of, van ze leren. Ik kies voor het laatste. Zo heb ik onlangs iemand gebeld om te vragen welke strategie zij heeft toegepast bij het uitbouwen van haar business. Daar heb ik nieuwe dingen van geleerd en op deze manier blijf ik groeien. Niet door dingen weg te moffelen, maar door het aan te kijken en ermee aan de slag te gaan. En het geheim van succesvolle mensen is eigenlijk heel simpel.

  • Ze hebben lef.
  • Zijn gefocust.
  • Gaan door op momenten waar andere mensen afhaken.
  • Weten heel goed wat ze willen.
  • Omringen zich met mensen die meer kennis hebben van bepaalde zaken.
  • Hebben een grow mindset, durven te falen en zijn bereid om nieuwe dingen te leren.

Wat jij hiermee kunt?
Je verlangen onderzoeken en in een beweging komen. Het einde van het jaar nadert. Een mooi moment om te reflecteren en met hernieuwde interesse jouw jaloezie te onderzoeken. Ik ben benieuwd wat dit jou gaat opleveren!

Veel goeds,

 

 

 

PS: heb je nog behoefte aan wat inspiratie of handvatten om van dromen tot doen te komen? Download dan GRATIS mijn e-book ‘Ontvlam, het geheim van de 4 D’s’, inclusief een leuke bonus.

Laat een reactie achter

Contact

Ben je op zoek naar een spreker? Wil je een Red Power Café-sessie bij jou in de buurt organiseren? Of wil je een indrukwekkend aantal boeken bestellen voor je bedrijf, inclusief een persoonlijk voorwoord? Stuur dan een email naar:

info@igniteyourredpower.com

Het streven is om binnen 48 uur jouw email persoonlijk te beantwoorden, maar het kan zijn dat Chantal op pad is, en dat het daarom iets langer duurt.

Bellen kan ook, op nummer 06 - 16 78 44 88

Wil je meer informatie over I-Care of op enige wijze steunen?
Stuur dan een email naar: info@icarepads.com