Chantal Heutink:


‘Er zijn legio hulpbronnen in de wereld om een leven in overvloed mogelijk te maken, voor iedereen, zelfs in de armste landen. Om dit te bereiken zijn er nog wel de nodige obstakels te overwinnen. Een van de schrijnendste daarvan is dat meisjes en vrouwen de toegang tot de middelen die hen verder kunnen helpen, ontzegd wordt op grond van hun sekse. Ze missen de kennis en (financiële) hulpmiddelen voor een adequate geboorteplanning en menstruatiehygiëne.

Ik geloof in de kracht van eenvoudige, praktische oplossingen. Daarom heb ik de stichting I-Care opgezet, werk ik mee aan voorlichtingsmateriaal en heb ik een boek geschreven over mijn ervaringen om anderen te inspireren. Ik sta open voor projecten die een concrete bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld.’

ff-top-arrow

I-Care

Uitwasbaar maandverband voor een gevoel van zelfvertrouwen

Met I-Care helpt Chantal Heutink meisjes in Kenia. Zij gaan vaak niet naar school als ze ongesteld zijn, omdat ze gewoon maandverband niet kunnen betalen. De doeken, tissues, het zand en de bladeren die ze gebruiken, lekken door. Dus blijven ze thuis, uit schaamte, vijf dagen per maand, en wanneer ze door de gemiste lessen het tempo niet meer kunnen bijhouden gaan ze van school. I-Care Foundation helpt deze meisjes in samenwerking met lokale partners. Het doel is een nieuwe generatie meisjes die opgroeit met genoeg zelfvertrouwen en scholing om in hun eigen land en voor hun eigen gezin het verschil te kunnen maken.

Let’s break the silence

Taboes doorbreken met goede voorlichting

Er heerst in Kenia en een aantal andere Afrikaanse landen een groot taboe rond seks en voortplanting. Door het gebrek aan voorlichting zijn meisjes kwetsbaar. De eerste menstruatie kan heel beangstigend zijn. I-Care heeft daarom in samenwerking met kunstenaar Ellen Meuwese en ontwerpbureau VillaGrafica een geïllustreerd boekje samengesteld: Sarah, Molly and the Red Visitors, met heldere, luchtig gebrachte informatie over menstruatie en seksualiteit. Ook zware onderwerpen zoals seksueel geweld en misbruik komen aan de orde. De inhoud kan als lesmateriaal gebruikt worden of als toneelstukje worden opgevoerd. In opdracht van en in samenwerking met Cordaid is er een tweede boekje gemaakt: Like Sarah, Miriam and Joe.

Met storytelling wil ik taboes doorbreken. Is jouw organisatie geïnteresseerd in deze werkwijze? Heb je belangstelling voor het ontwikkelen van een boekje? Neem dan contact op.

Op hoge hakken in Afrika

Een onderhoudend en leerzaam boek over ondernemen in Afrika

Chantal Heutink heeft over haar jaren in Kenia en de ups en downs van het ondernemen in Afrika een inspirerend boek geschreven: Op hoge hakken in Afrika.

Contact

Ben je op zoek naar een spreker? Of wil je een indrukwekkend aantal boeken bestellen voor je bedrijf, inclusief een persoonlijk voorwoord? Stuur dan een email naar:

chantal.heutink@lifeonhighheels.com

Het streven is om binnen 48 uur jouw email persoonlijk te beantwoorden, maar het kan zijn dat Chantal op pad is, en dat het daarom iets langer duurt.

Bellen kan ook, op nummer 06 - 16 78 44 88

 

Wil je meer informatie over I-Care of op enige wijze steunen?
Stuur dan een email naar: info@icarepads.com