Een split second gedachte kan jouw leven veranderen

Hoe ben jij het nieuwe jaar begonnen? Verwachtingsvol, met goede voornemens en to do-lijstjes of ga je door zoals je altijd hebt gedaan? Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens, eigenlijk zou dit een on going proces moeten zijn. Om zo jezelf steeds uit te dagen. En om continue bewuste keuzes te maken voor de dingen die belangrijk zijn voor jou.

Ik heb wel doelen gesteld, waardoor ik mezelf committeer aan mijn missie.

Want hoe kun je een reis plannen als je niet weet waar je naartoe wilt gaan?

Heb jij een doel? Weet je wat je wilt? En ben je al op weg naar je nieuwe bestemming?
Ik kom er steeds meer achter hoe klein we onszelf houden en hoe fantastische ideeën terzijde worden geschoven, omdat die red devils continue in je oren te tetteren met neerbuigende opmerkingen:

“Het lukt me toch niet.”
“Wie zit er op mij te wachten?!”
“Ze zien me al aankomen.”
Et cetera.

Angst voor afwijzing en angst voor het onbekende zijn de grootste boosdoeners. Je kunt in een split second een fantastisch idee of gedachte hebben, maar zodra je hoofd, en daarmee je red devils, het gaan overnemen is het foute boel. Dan komen de argumenten en bezwaren waarom je het vooral níet moet doen.
Draai het nu eens om. Stel dat je niet naar je hoofd zou luisteren en het wél zou doen of uitspreken. Wat zou dat voor jou betekenen? Hoe zou je je dan voelen?

Die split second gedachte en de actie daarop volgend kan jouw leven veranderen.

Het klinkt heel gemakkelijk, ik weet het. Maar als ik niet het lef had gehad om mijn kindsdroom te volgen, was I-Care niet ontstaan en hadden we niet meer dan 55.000 meisjes en vrouwen bereikt. Een gedachte, een actie, met dit resultaat!
Vorige week heb ik mijn eerste lef stap van 2018 gezet. Ik wil heel graag mijn rolmodel ontmoeten. Een vrouw die een inspiratiebron is voor velen. Als ik de Nederlandse: ‘doe maar normaal dan doe je gek genoeg’, mentaliteit zou toepassen, zou ik het idee subiet hebben laten varen onder het mom van: “Onbereikbaar voor mij. Er zijn zoveel wachtenden voor me. Ik heb niet de juiste contacten om haar rechtstreeks te benaderen.” En ga zo maar door.

In plaats daarvan ben ik vorig jaar in beweging gekomen. Ik heb her en der een balletje opgegooid. Geduldig gewacht, in mijn geval een van de moeilijkste stappen. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een handgeschreven brief die, as we speak als pakket inclusief mijn boek, op weg is naar Amerika. Of ik haar ga ontmoeten? Weet ik niet. Eén ding weet ik wel: ik heb actie ondernomen en het lef gehad het werkelijk te doen.

Kijk hier voor het resultaat ?

Courage is the commitment to begin,
without any guarantee of success.
But damn …
you at least had the guts to just do it
and live your dream!

Op een moedig en fantastisch 2018 waarin jij jouw dromen mag realiseren!

Warme groet,

Laat een reactie achter

Contact

Ben je op zoek naar een spreker? Wil je een Red Power Café-sessie bij jou in de buurt organiseren? Of wil je een indrukwekkend aantal boeken bestellen voor je bedrijf, inclusief een persoonlijk voorwoord? Stuur dan een email naar:

info@igniteyourredpower.com

Het streven is om binnen 48 uur jouw email persoonlijk te beantwoorden, maar het kan zijn dat Chantal op pad is, en dat het daarom iets langer duurt.

Bellen kan ook, op nummer 06 - 16 78 44 88

Wil je meer informatie over I-Care of op enige wijze steunen?
Stuur dan een email naar: info@icarepads.com